Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Demokratin verkar funka bara en väg"


Så Sverige är inte demokratiskt som man tror



Såg en film om hur en lärare
Inte fick en fortsättning
För att vissa elever och andra lärare
Hotade med att storma lokalerna där han satt
Och att man har rätt att göra det

Så läraren fick sparken för sina åsikters
Och sitt politiska engagemangs skull
I det ”demokratiska Sverige”
Detta hände på 2 ställen…..

Så Sverige är inte demokratiskt
En gång så jagade polisen och kyrkan
”Skräddar August” och Hinke Bergegren
Nu jagas andra politiskt aktiva
För kulturelitens åsikter är inte bara ”rekommendabla”
De är dessutom en slags lag, numer…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-23 14:08



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Demokrati är till för folk med fet plånbok eller inflytande.
2010-02-23

  Bibbi VIP
Tyvärr sant.
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO