Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm 2009


Digital tid

Är världen ett utsiktstorn
som pendlar mellan varat och intet?
Är döden och livet siamesiska tvillingar
enbart separerade av en osynlig spegel?

Har yin och yang återuppstått
avskalade till tvåtaktiga siffror?

Sekler av vishet och dårskap komprimeras
till ettor och nollor
som om tillvaron endast bestod av två alternativ
i oändlig variation.

Ett och noll
ett och noll
skallrar västerns teknik
Yin och yang
yin och yang
ekar österns mystik.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-23 21:01



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Ibland blir du lite träig, men när du är som bäst har du har en förmåga att finna nya metaforer för den värld och tid vi lever i. Att ställa yin och yang mot ett och noll blev mycket bra. Jag har själv skaldat kring ettor och nollor, om jag får nämna det, kan berätta vilka dikter det gäller om du är intresserad...
2013-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm