Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhetens problem



Skönhetens problem är att den är för skön,
varje vacker kvinna är för vacker,
och du har ej någon möjlighet att få dem alla.
Även om du vinner en av dem,
så är det aldrig tillfredsställande,
då det finns alltid någon vackrare.
Skönhetens förtrollning är oemotståndlig,
man kan bara falla för den,
man kan bara falla för varenda vacker kvinna,
och att komma undan detta är omöjligt;
medan man dock snart blir offer
för sitt eget självbedrägeri,
när esomoftast skönheten blott visar sig en mask
för avgrunder av ytlighetens tomhet,
vilket bara komplicerar skönhetens problem...
Så lär man sig med åren
att se bortom skönhetens maskerings kamouflage,
och där upptäcka att verklig skönhet
aldrig är bestående utom i själen.




Fri vers av Aurelio
Läst 417 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-24 17:10



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
ibland gömmer sig skönheten bakom ett vardagligt yttre...
2010-02-26

  Mr Lindemann VIP
Bra här då i berättandet av
förmedlingen till
och innehållet om
2010-02-26

  stenhur VIP
Den sköna Alma
gifte sig med Gustav Mahler
för han var bara skön inuti
Men oj så väldigt!
Fast på slutet
gick det år pipsvängen ändå...
2010-02-26

  kärleks ängel
vackert!!
2010-02-26

  ~Leonardo~
Det påminner om att skönheten har många djup...den själsliga är den största och vackraste.
2010-02-24

  walborg
Jag har en känsla av, med risk för fördomar, att problemet skönhet förvirrar och förför männen oftare än kvinnorna. Kan detta antagande stämma månntro?
2010-02-24

    ej medlem längre
Återigen... måste instämma med dig i ditt resonemang. Men vid ngr få tillfällen tror jag mig ha stött på kvinnor, där skönheten finns både på ytan och djupt in i själen. Förresten ... gäller väl detta även för män?
2010-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio