Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=wjU8oetoILw


Gud är agnostiker

Vill för det första påpeka att detta är ett angrepp på den monoteistiska guden i den västerländskt kristna läran, men tankegångarna är applicerbara även på andra religiösa trosföreställningar.

All förståelse om gud kan härledas till människan, då hon är skapt efter guds avbild enligt den mytologiska fabeln. Så den enda empiriska källan för gud är mänskligheten. Vilken person som helst som inte är sitt jag/definition skulle hamna i identitetskris, såväl gud. Så i den meningen måste den osynliga gubben befinna sig i ett existentiellt vakuum. Gud är agnostiker!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Eduardo
Läst 696 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-12 16:37



Bookmark and Share


  Eduardo
jaha... cool.. ej hört... vart lite inspirerad av en artist som heter ill bill... minns inte vilken låt dock... :-/
2010-03-15

  Robert Almgren VIP
Bra skrivet, får mig att tänka på låten "what if god was one of us" kan se gud sitta på sin tron och fundera över vilken roll vi ska tilldela honom härnäst :)
2010-03-14

  Carola Zettergren
:)Jo.. därför vill jag tro att allt gott som människor kan ge till varandra och världen är gud, att gud är vi när vi är som bäst!
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Eduardo
Eduardo

Mina favoriter
Kärleken
Underliv kreativ