Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=YPjo5VmXa1k&feature=PlayList&p=D94A6C3C52BE874F&playnext=1&playnext_from=PL&index=2 http://www.youtube.com/watch?v=PS88pea8_64&feature=PlayList&p=0EC205F64830638F&playnext=1&playnext_from=PL&index=4 http://www.youtube.


Protest


En knuten näve mot skyn
markerar avskyn
ett startskott för dusten
slagord i kör penetrerar luften
ekot studsar, i cementdjungeln,
de ohördas sång unisont sjungen
flätade själar, hand i hand
ett obevekligt band
starkare än, ett militärt förband
rustade med vapen och rökgranater
dolda bakom masker, legosoldater
Följ dina order! Skingra denna hord!
kväv deras ord, om så krävs, gjut deras blod!
...Ty de kan ju inte förstå,
komplexiteten bakom politikens ridå

Så syskon av, vår mänskliga släkt
höj din stämma, innan våra vyer har täckts
av fosforgasers smog och artärer spräcks
i ögonvitor som blöder tårar av smärta,
och gatorna slukas av bombernas svärta
Samla kraft i ert hjärta och håll er alerta
för att värja er, mot batongslagen,
sparkarna i magen
av de som påstås, upprätthålla lagen
håll innanför scarfen, tillbaks andetagen
pys ut din pust, vid kampens slut,
när din kropp öm och sargad, är i akut
och döden är din andes enda väg ut

detta är historien, om en själ resolut
Nu ska han spöka, i skottsalvornas krut
i pistolmynningen av, var pliktkyldig snut




PS... klicka på länkarna tack, de anknyter till mina texter :-)




Fri vers (Spoken word/Slam) av Eduardo
Läst 626 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-01 08:09



Bookmark and Share


  Aldrig
ahh jäkligt fett. värmer ett rött hjärta!
2010-03-03

  peter markurth
Låt ej kampen för sanning svalna 1 sekund det gäller vår framtid, våra barns...
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Eduardo
Eduardo

Mina favoriter
Kärleken
Underliv kreativ