Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur det är.


I never saw your eyes change

kanske såg du inte
kanske ville du inte se
kanske såg du igenom mig
liksom låtsades att du inte såg

det är det som gör ondast att veta
att du såg utan att göra något

alla tårar jag har fällt har samlats
i undangömda porer i min hud liksom
sparats där som ett minne som letar
sig fram ibland ett bevis på hur

ont du har gjort hur
ont allt gjorde hur
ont allt gör

ett hjärta läker aldrig av sig själv
men det kan fullständigt trasas sönder
bara sådär
i ett ögonblick kan det ligga nedanför
dina fötter och du behöver inte ha
någon aning om hur det hamnade där
eller varför det gjorde så ont

det liksom bara ligger där
slår några extra slag
som ett hån mot dig
som om det är starkare än
du någonsin har varit

du behöver inte förstå någonting

jag vet att jag alltid har varit
svag men jag har aldrig varit så
svag som när jag tittade in i dina
ögon den
första gången
det fanns något där som fick mig att
släppa taget om mig själv
transporteras
till en helt annan värld
jag borde ha förstått redan då

det var aldrig hur du rörde mig
mer hur du inte rörde mig
hur det fanns en längtan inom
mig
som fick mig att brinna
jag blev en skogsbrand som
inga brandmän någonsin kunde släcka
medan du var kall som is

kanske såg jag inte
kanske ville jag inte se
kanske såg igenom dig
liksom låtsades att jag inte såg

det är det som gör ondast att veta
att jag såg utan att göra något




Fri vers av SiLENTSHOUT
Läst 366 gånger
Publicerad 2010-02-25 15:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SiLENTSHOUT
SiLENTSHOUT