Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ranunkelbräm


en poet tar man inte
på orden

den här poeten skapade
ordet ranunkelbräm

och gick sen och
kokade frukost

när elden tog sig
var ordet det första
som brann upp

hans tystnad lyssnade
efter mormors hand
om spiselkroken

han skyllde på vädret
den sköra morgonen
och det avstånd han kallade du





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-25 22:30



Bookmark and Share


  sister mary
Ord som skapas, lever ett tag och sen får brinna upp. Det är poetens privilegium :)
2010-03-14

  wayward - taiga
du är bra på riktigt. fattar att du är inbunden och utgiven nu. fint!
2010-02-26

  Monika A Mirsch VIP
en ypperlig dikt med många skikt och djupa botten
2010-02-26

  Lilla My* VIP
Ranunkelbräm...vilket ord!...ja i positiv mening! Vackraste sköra blomma med dess bräm ja...fast bräm låter som kräm ja...Tycker om den här spiselkroken i mormors hand...ett bortglömt föremål...och lägger sen pannan i veck i slutmeningen...men det är bra att få klura lite när man läser! Fint diktat!
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm