Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar och fågelsång

 

 

gråter tårar i gryningen

det ljusnar utanför rullgardinen

orkar inte dra upp den

tårar pressar sig ut genom mig

tårdränkt

rädd övergiven

när morgonljuset kommer

 

måste äta frukost

inte glömma äta

hålla mig upprätt

tänka på barnen

vatten i kokaren och tårklet över ansiktet

 

dimmig morgon och ihopsnörd strupe

den vita snön har blivit smutsrandig

det sköna finns inte mer

men,

hör!

en fågel sjunger

och en till

 

 

 




Fri vers av Rosmarin
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-27 07:36



Bookmark and Share


  Jojo
Känner såväl igen känslan. Du skriver så fint!!
2010-03-02

    ej medlem längre
Ja, hör, en fågel sjunger. Och en till. Och en till, och en till och en till ... så länge det finns fåglar som sjunger finns det hopp -- de kan väcka en ur den tristaste känslogröt, så väl du har fångat det..

Ibland är det ju så, man måste härda ut, tvinga sig, för andras skull och sin egen - men det kommer alltid förr eller senare andra morgnar, andra dagar, andra känslor xx
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin