Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man skulle kunna säga att politikerna nuförtiden , i mångt och mycket, ägnar sig åt "lögner och förbannad dikt", att döma av alla dessa skandaler..


Politikerns Dikt !

Politikern
har övergett
sanningen
till förmån för
bemanningen
i sitt eget
intresse
blir han vid
sitt "esse"
förmanar
förhalar
förför
förstör
fabulerar
fantiserar

Ideologin
har stegmatiserats
flegmatiserats
förytligats
blivit
otydligast
utspädd
utklädd
avklädd
utbredd

Politiken
går nu
över liken
kickar
de ärliga
ner i
diken
Besviken !
Sviken !
Den egoistiska
"trafiken"

Politiken
Jippobetonad
Övertydlig
Spydig !
Otydlig !
INGEN skonad
snart "klonad"

Idealismen
har ersatts av
schismen
"egokannibalismen"
"Äta eller ätas"
"Träta eller trätas"
"Kväsa eller kväsas"
Kvasidebatter
Sänkta skatter
Privatiseringar
Suspekta
nomineringar

En NY VÅG
krävs
tills ALLT
detta
hävs !

En Rättframhet !
En Objektivitet !
Som ALLTID
vill jag
prisa
KUNGSORDET:
R Ä T T V I S A !!!!!!!!

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-27 12:56



Bookmark and Share


  aol
så sant, dom ärtyper utan ansikten,eller en mask utåt, dom bara glider undan, flyter upp som korkar,
vet inte nån idag som inger riktig tillgivenhet för den lilla människan,
2010-02-27

  Mats Henricson
Flummet har,tyvärr, överlevt sej själv och det föraktar jag...........
2010-02-27

  Mr Lindemann VIP
Precis som om jag säger att den språkmaterialistiska dikten är en politisk kraft att räkna med så förstör den meningen sig själv. Jag tror på den poesin som vågar vara opolitisk
lägg inte i för mycket politik i dikterna
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska