Hittade denna opublicerade dikt i "gömmorna" bland "Mina texter". Skrev den som en ren lek tillsammans med Cathy i höstas.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hittade denna opublicerade dikt i "gömmorna" bland "Mina texter". Skrev den som en ren lek tillsammans med Cathy i höstas.




Uggledikt


Ugglan sitter här å glor
vrider huv\'et fyra varv

Blundar, kliar näbben med sina klor
Dagsljus! Vad är det för larv?

Hungern i min mage bor
och jag kan inte se en enda sparv

Tror jag tjyvar bondens harv
eller sätter mig i ekan å ror

Fast bäst är nog i alla fall
att leta redan på en förfallen tall

Där kan jag meta med spindelväv
och lyssna på skogstjärnens susande säv

Tills nattens uppklarnande ljus på nytt gror




Fri vers av Almagrundet
Läst 697 gånger
Publicerad 2006-05-10 18:12



Bookmark and Share


    Regina E
Gillar den här dikten, en härlig sagostämning i den som för mig bort till andra världar. Härligt!
2006-05-11

  Fredrik P. VIP
Suverän naturlyrik; livlig,
händelserik...ett skönt
tempo och rätt tonfall.
Bravo!
2006-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet