Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tar fyr



Steg för steg
Varv efter varv
Hur många tusen ggr har han gått alla dessa steg
En gång i tiden så tränade han där
De fanns ju ingenstans att springa där på ön
Så han sprang, ibland sakta, ibland fort
De var hans motion

Nu orkade han knappt
Han ska få pension snart
Ersättas av en skrivbordsnisse som med hjälp av kameror
Ska kolla 10 fyrar
Han ska flytta från ön
Ön med 20 kvm gräs
Resten sten
Ett kargt liv
Han önskade sej att få bo kvar sen
Och han visste inte om han fick det

Om han inte fick så skulle han hoppa
Istället för att flytta
Ja han tänkte de i alla fall
Hoppa, och sen slut…
En karg död, på ett kargt liv
Han står där uppe och ser ner
Som så många gånger förr

Undrar vad svaret blir
Han tar sej en kopp kaffe med kask
Snart är det dags….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-01 07:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO