Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kultursverige



Ett av landets ledande förlag låter vid en aktuell refusering (utan föregående varning) meddela, att de sedan september 2009 makulerar alla refuserade manus oberoende av kvalitet och utförande och oberoende av författarens bön om retur vid refusering, vilket betyder att även färdigt tryckta insända böcker betraktas som manus och förintas, och att diktarbeten och historiska skådespel på vers jämställs med sex- och våldspornografier och behandlas enligt samma förintelseprincip. Bokförlagen skiter i kvaliteten och tänker bara på pengar, prackar på naiva medieoffer dyra böcker som de inte fått välja själva och gör det omöjligt för dem att gå ut ur bokklubbar som de hamnat i av misstag, då det är omöjligt för dem att få någon mänsklig kontakt med de ansvariga. Härmed varnas alla författare från att skicka sina manus till den säkra förintelsemakulatur som är det enda förlagen har att erbjuda i 99,9% av alla fall – överlevnadsstatistiken för kvalitetslitteratur hos förlagen är sämre än i Tysklands förintelseläger för människor. I förlagsbranschen är mass- och skvallitteratur det enda som gäller. Det enda seriösa författare kan satsa på utan förintelserisk är enskilda individuella läsare privat.




Prosa av Aurelio
Läst 434 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-02 15:35



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Det som refuseras är inte främst manusskript, utan varje röst, varje människa, som protesterar mot monopolmedias makt. Det är litteraturism, i brist på ett bättre ord än tankeracism..
2010-04-11

  Aurelio
Det värsta är att det är norm hos nästan samtliga förlag – fyra av fem gör så, och det femte returnerar refuseringar bara vid särskild anmodan därom, – även utomlands. Det är vår tid som är helt abnormaliserad.
2010-03-02

  walborg
Detta är kulturmord i Sverige!!!!!
Önskar att Du namnger förlagen här samt ber om tid i TV och plats dagstidningarna om detta!!!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio