Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självdeklaration

 

jag känner mig ganska liten
och trygg i mitt antikvariat
min skjorta från Myrorna är sliten
men pengarna räcker till mat

jag har inga vyer i livet
tror ibland att jag gör nå´t bra
försjunker i vad andra har skrivit
och vet inget jag hellre vill ha

små hemliga promenader
bland stjärnorna tar jag ibland
det glimmar om somliga rader
och fåglar landar i min hand

men de stora svaren passerar
min fridsamma utpost förbi
jag nickar och konstaterar
- vad jag var
allt jag kommer att bli






Bunden vers av Måna N. Berger
Läst 236 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-03-02 22:33



Bookmark and Share


  Paulina LH VIP
*applåd*

Väldigt bra flyt och rim.
Imponerande i sin helhet.
2010-03-03

  wayward - taiga
simpel lycka, mona.

jag vill inte krångla eller krumbukta.

hur trollar man med förnans förmultnelsefärger,

-det kan man inte göra, men att hitta dem på sin palett, det är ett ett kapitel för sig!
2010-03-03

  Carola Zettergren
Det var den absolut trevligaste självdeklaration jag läst, faktiskt helt underbar, tack!!:)
2010-03-02

  aol
bokmärke menar jag, kraaaaam,aol.
2010-03-02

  aol
verkligen så fin genuin toppoesi, blev bara så berörd
ett fint bokärke så klart
2010-03-02

  walborg
Underbart att få möta antikvariatsbokhandlarens reflektioner när hon sitter där bland sina böcker och funderar över livet och sina och andras kloka tankar. Stort tack för denna fina betraktelse!!
2010-03-02

  Eva Langrath VIP
Tycker om din filosofiska ton i det lilla bor kanske det stora.
2010-03-02

  Larz Gustafsson VIP
Vackert. Levnadsglatt.
2010-03-02

  Johan Bergstjärna VIP
Många rader skimrar det om!
2010-03-02

  Ingela Svenson VIP
Men det låter som en ganska trevlig tillvaro, som man kunde vara tillfreds med ändå!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger