Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blev inte riktigt så

Svarta floder ner för kinderna.
Den nystrukna klänningen slängd i mörker.
Mascarasvarta fingrar knutna kring skakande skuldror.
Hon som hade sett fram emot det så länge.
Nu såg hon inget alls.

Ölburkar och vinflaskor ger smak åt luktsinnet.
Kryper ihop på alla fyra oförmögen att röra benen.
Tänder söker skydd mot överarmen, djup ner.
Hysteriska skrik ekar mellan folktomma väggar,
fångas upp av de halvtomma glasen.

Besvikelsen skär hårt på de redan svaga.
Ensamheten blir tomhet och frihet att gråta.
Patetiskt, skriker hjärnan.
Smärtsamt, viskar hjärtat.
Ögonen svullna för världen.




Fri vers av HQ
Läst 440 gånger
Publicerad 2005-11-03 00:23



Bookmark and Share


  Rublev
Bra HQ! Dina känsliga ögon ser i mörkret...

Starka självlysande rader:
”Den nystrukna klänningen slängd i mörker.”
”Kryper ihop på alla fyra oförmögen att röra benen.
Tänder söker skydd mot överarmen, djup ner.”

Funderar:
”Ölburkar och vinflaskor ger smak åt luktsinnet.
Kryper ihop på alla fyra oförmögen att röra benen.”
Här blir det lite oklar syftning. Vem kryper ihop? Göra diktens ”hon” lite tydligare? Grunnar också på ”ger smak åt luktsinnet” Låter lite motsägelsefullt. Kanske fokusera antingen på lukt eller smak...

Bestämd eller obestämd form?
”Ensamheten blir tomheten och friheten att gråta.”
Prövar att variera: ”Ensamheten blir tomhet och frihet att gråta.”
2005-11-20

  Lenmac
Denna har jag läst. Och tyckte om den! Den var bra!
2005-11-11

  ForeignFragments
förlust*
2005-11-07

  ForeignFragments
En förlusten.
2005-11-07
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ