Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slädfärden

 

 

snöslädens bjällror klinga

snöhästars vita manar klingar isvida
andas vitrosors drömljus

hovar sjunger mjuka

facklor brinna ett minne blott av aldrig skett


inlindad i
vitfällar hudar

sitter rödblommande kronblommande brud
strålande skönhet

brudbukett av vindar given 


bjällror sjunger
facklor brinna
ett minne blott  av aldrig skett


de vina genom skogens salar
granar rister hår


där under välvda trädens sal
lindas hon ur höljen 

vishetsmoder räcker handen
ger henne stegstöd
in i sal

han står stolt i väntansljus

ur marker stiga orkestraler
från allt till allt
i är


visdomsfader leder stegen
lägger  hjärthänders gärning i varande


vitfågel synes vida bära ljus

i nätters andning
höres skogars
suckansdjupa

bjällror sjunger
facklor brinna
ett minne blott  av aldrig skett


vitfågel synes vida bära ljus




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 426 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-04 17:38



Bookmark and Share


  elin tallmo
En fröjd att höra bjällror och facklors sprakande

en fröjd för själ att läsa
ett minne behöver aldrig skett för att vara
mindre fröjdefullt kanske.
så länge själen känner det så är det sant.
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser