Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnas Janne - med varmt hjärta! R.I.P




Repris, på förekommen anledning!

EN VERKLIG MAN

 

 

det stod en man på en marknad
han sålde CD-plattor med låtar han skrivit själv
och i lokalradion hade man spelat dem - hela dagen
berättade han stolt
han stod i träskor jeans och sliten skjorta
och krängde låtar han skrivit själv

det är en helt annan marknad nu
i bloggosfären finns alla med där syns ingen mera
än någon annan
visst får du kränga dina låtar och dina dikter på internet
varsågod det är fritt att sjunga
precis som hemma i din egen dusch
och lika uppskattat ungefär

men den där snubben står kvar på marknaden
evigt motvalls och evigt sträv
han är lite bakis och kränger plattor till folk på torget
och lirar tung blues på sin repiga gitarr
hans röst är raspig hans hjärta hett och kalufsen svart
och han är verklig som en lågkonjunktur IRL
han syns!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-05 08:33



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
ja denna minns jag med glädje, ett gott och tindrande vackert porträtt har du tecknat
2010-03-06

  Caprice! VIP
Fint porträtt av en speciell människa! Nu kränger han sina plattor någon annanstans... kanske.
2010-03-05

    Tea Alex
Jag älskar sådana här porträtt! Fint skrivet. :)
2010-03-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint ömsint porträtt i vårsolen
2010-03-05

  aol
låter så äka, bra skriftat
2010-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Han är äkta!
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger