Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsvävning



Könlös kärleks utsökta subtilitet
uttrycks bäst genom musiken, sade någon,
för dess fallenhet för ömhet in absurdum
utan risk för överdrifter eller överfall
eller ens för möjlighet att gå för långt;
vilket leder oss till möjligheten
att musiken kunde vara själva hjärtat och essensen
för det rena kärleksspråket och dess uttryck,
som nog knappast kunde bli mer rent och koncentrerat.
Detta för oss till den ännu märkligare möjligheten,
att kärleken är verkligast och sannast utan kön.
Kan verkligen det vara sant?
Vem kan åtminstone ej falla för musiken
när den ägnar sig åt kärleksuttrycksfullhet,
och i sådant fall är både sex och kön helt utan all betydelse.




Bunden vers (Blankvers) av Aurelio
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-05 17:11



Bookmark and Share


  Aurelio
Inte alls. Ämnet är minsann diskutabelt.
2010-03-06

  walborg
TAck för spännande tankegångar.
Skulle egentligen vilja se dikten utan sista raden därför att den motsäger raden innan.
Menar egentligen att vi aldrig kan bortse från kön och laddningen som kommer av olikheten. Men vi kan fokusera olika och vila från dessa laddningar i musiken.
Musiken tangerar ju det andliga, som går litet utöver kroppen.
Kanske blev jag för mångordig här nu?
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio