Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är upp till Gud

 

-Jag är frälst och rättfärdig och jag är i nåd hos Herren och jag kommer till himlen när jag dör. Detta vet jag för jag har tagit emot Jesus.

Nåja, säger jag, det där är nog upp till Gud i så fall och kanske kommer alla till himlen om vi kommer någonstans alls efter döden. Men hur som helst så tror jag på en ödmjukhet inför våra medmänniskor och att vara helt på det klara med att vi inte vet något alls om hur deras liv har sett ut och vad som har drivit dem dit där de nu är.

Att inse denna, kanske en smula bisarrt enkla insikt, är kanske det svåraste av allt.

Du vet ingenting och kan därför inte vare sig förhärliga dig själv eller förminska någon annan.

 

 




Prosa av Lena Krantz VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-05 20:09



Bookmark and Share


  Hannadraken
ja, det är svårt att förstå. men kanske är det också så att själva den insikten är det man egentligen kan kalla frälsning?
2010-03-07

  Gawain
Precis hur genombra som helst. Kunde ens Jesus sagt det bättre själv? Nä, skulle inte tro det,,

*stor-applåd*
2010-03-06

  Anders Nordlander VIP
ibland räcker det med att jag bara anar något....
tack för viktig text!
2010-03-05

  Gothian X
Utan bevis eller något som nån annan vis kunnat kommit fram till, så tror jag att livet och döden oändlig, vi lever, vi dör, och hamnar där vi var innan själen fick kropp...
2010-03-05

  Lavinia Röd
Det är så sant det du skriver! Om vi vet, kallas det vetenskap, och tror vi, är det just tro. Med tanke på att det vi vet ofta visar sig vara fel, så borde det vi tror vara förenat med extra stor ödmjukhet.
2010-03-05

    ej medlem längre
Instämmer i kommentaren nedan. Välformulerat om det enkla men svåra.
2010-03-05

  Carola Zettergren
Jo, det gäller ju att inte vara allt för insnöad, om man ska förstå de här för oss vanliga dödliga; Så enkla och självklara orden!!! Mycket fint formulerat Lena, på ren och mycket tydlig Svenska! APPPLÅDER!!!!
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP