Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om natten

*

när tystnaden lagt sitt varma täcke
över varje liten vilsen själ
det är då jag kan komma till ro
få orden på pränt som vill så väl

*

det finns så mycket djupt därinne
förträngda känslor och hemska minnen
inte konstigt att det blivit såhär
hur skulle det gå utan avtrubbade sinnen

*

fastän solen smeker vår vackra planet
är jag liksom den strykande katten
om dagen inte riktigt mig själv
det kan jag endast vara om natten

*

fantiserar om ett liv utan murar
där det innersta kan flöda helt fritt
utan hinder och utan gränser
då allting som är mitt även är ditt

*

när tystnaden känns som det enda rätta
och mörkret blivit min bästa vän
det är då jag behöver dig som allra mest
för vem vet vad som kan hända sen

*




Fri vers av Freeman
Läst 1082 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-03-06 12:50



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Välformulerat och känslosamt. =)
2010-04-30

  Katten
Denna fångade verkligen mitt intresse. Tack
2010-04-20

  Connie
Allt liv börjar i mörker. Inspirationens skapelse!
2010-04-12

  Cosmic Johanna
Gillar denna dikt,

den har en vacker stämning som berör.

Bokmärker denna pärla!

applåderar också i förbifarten.
2010-04-03

  Caroline Lundström
En av dina bättre texter! Mycket bra!
2010-03-22

    Lindizz
En text som är fylld av djupa tankar som sedan blir vackra rader, mycket bra skrivet!
2010-03-11

  Eva Langrath VIP
genom natten följer jag dina djupa tankar och får en känsla av att även i det djupaste mörker finns ett ljus som söker sig in. Tack för e n vacker och djup text.
2010-03-09

  Suzy med punkterna
Superbt
2010-03-07

  Rumi
Så oerhört och oundvikligt träffande. Fantastiskt bra skrivet
2010-03-07

  Sunlight
Väldigt varm och fin ton i denna dikt. Så fin!
Säger även som aol, sista versen är lysande:)
Mycket bra skrivet
2010-03-07

  Louise. J
Så underbar dikt.
Den tar verkligen fram det man känner men kanske inte tillåter sig själv att känna.
Kram på dig!
2010-03-07

  Frökenfanny
Helt fantastisk.
Du förmedlar känslan så bra.
Känner igen mig.
Man blir drömmande när man läser :)
2010-03-07

  munin
"fantiserar om ett liv utan murar
där det innersta kan flöda helt fritt
utan hinder och utan gränser
då allting som är ditt även är mitt"

så fint och äkta.
Det för mina tankar till min favorit dikt av Karin Boye.
"Tillägnan"
2010-03-07

  aol
oerhört vackert blev starkt berörd,
näst sista versen är superb,
2010-03-06

  mare VIP
Mycket fint skrivet..
2010-03-06

  Elaine.S VIP
Mörker kan dölja men också belysa det som dagen inte orkat möta. Natten kan ibland vara en god vän...dina ord känns ganska hoppfulla trots allt, kanske den blå texten lättar upp allvaret.
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman