Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek

Kärlek är inte bara att bli kär utan
kärleken är så mycket mer än så:

Kärleken är ett val.
Även om den börjar med en känsla.
Kärlek är att ge.
Hellre än att ta.
Kärlek är tillit.
Att våga ge av dig själv.
Kärlek är att kämpa.
Även i det mest omöjliga.
Kärlek är glädje.
Kärlek är sorg.
Kärlek är att stötta.
Kärlek är att finnas.

Kärlek är att offra.
För att komma överens.
Kärlek är att acceptera.
Både motsatser och likheter.
Kärlek är att vänta.
Även om väntan är lång.
Kärlek är ibland att välja gå.
När du bara vill stanna.
Kärlek är att respektera.
Den andres val före dina.

Kärlek är att inse sina misstag.
Kärlek är att förlåta.
Och kunna be om förlåtelse.
Kärlek är att prata
Om allt här i livet.
Kärlek är att lyssna.
Även om du inte har tid.
Kärlek är ärlighet.
Även när lögnen är lättast.

Kärlek är att önska den andre framgång i livet oavsett.
Kärleken är att välja dina ord.
Kärleken är handla före dina ord.
Kärlek är att älska Gud före sig själv.
Sen kan man älska någon annan.
Kärlek är att acceptera din död för den andres liv.




Skrivet av Hanna Appelfeldt den 7 Oktober 2006
Ändrat den 21 April 2009




Fri vers av Hanna Appelfeldt
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-07 16:21



Bookmark and Share


  Thomas Jensen
Kärlekens komplikationer är inte främmande för dig.
Du känner `kärleken` utan och innan.
Det finns inget att tillägga =)

Bra bra bra.
2010-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Äpplet faller inte långt från APPEL-trädet, så att säga...
Du har ett oerhört fint föredöme att följa. Du vet vem jag menar.
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Appelfeldt
Hanna Appelfeldt