Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Guds barnbarn


Jakten och tystnaden i ett och samma begrepp

Jesus myntade begreppet ” låt barnen komma till mig” (1) . Detta innebär att han väntar tålmodigt på att vi ska komma. Han är så pass trygg i sig själv att han KAN vänta utan att ta illa vid sig när vi vänder honom ryggen. Hur reagerar inte du om någon du älskar vänder dig ryggen eller sätter upp en mur? Förmodligen blir du sårad och kanske backar helt eller ger tillbaka med samma mynt.
Flertalet är vi som växt upp i kristna hem med frånvarande fäder. I vårt sårade tillstånd har vi därmed valt att ta avstånd från vårt Guds arv. Vi kallas Guds barnbarn. (2)
I boken Jona (3) kan vi läsa att Gud jagade Jona för att han skulle fullfölja Guds vilja medan vissa kämpar med Guds tystnad hela livet. Vi är ju alla hans barn så vad beror detta på?
Du har förmodligen själv en människa i din närhet som du älskat och som du jagat. Du har nog också märkt att hur mycket du än försökt så har det resulterat i ett större avstånd mellan er. Du anar att människan älskar dig, genom en blick eller en beröring. Ett svagt minne av en kärlekshandling så du ger inte upp men slår huvudet i väggen gång på gång. Den osynliga gränsen dras tydligt och avståndet växer.
Reagerar de flesta i din närhet på samma sätt? Förmodligen inte, då vet du också att det troligen föga har med dig att göra. Vi människor kan älska men det innebär inte med automatik att vi är redo för en djupare relation.
Som Guds barnbarn har du förmodligen tampats med budskapet om kärlek men saknat de från dina föräldrar och undrar hur denna ekvation går ihop. I din modlöshet har du sökt dig till kyrkan men fått fördömanden till svar. Du har fått ett arv du inte kan glömma men vill förstå.
Vi går alla människor igenom en process i oss själva som påverkar hur pass redo vi är. Jona tror jag var så pass långt framme i sin vandring medan barnbarnet har en bit kvar. Detta vet Gud och möter oss där vi är.
Är du jägaren så respektera människans vandring oavsett hur nyfiken du är och låt denne komma till dig i sin egen tid och är du barnbarnet så respektera din vandring för Gud kommer till dig när du är redo. Precis som Jesus gjorde när han vandrade på jorden (4).

Källor:
Matteus 19:14
http://www.kyrkanstidning.se/nyhet/han-satte-ljuset-pa-guds-barnbarn
Jona 1:2- 2:1
Lukas 15:11-32




Fri vers (Fri form) av Hanna Appelfeldt
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-16 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hanna Appelfeldt
Hanna Appelfeldt