Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motsägelsefullt

Jag gillar inte att vara där jag är
Men samtidigt är det en förväntan ett avstamp
Ett hopp inför framtiden.
Detta tunga osynliga ok
Som hägrar över mig
Ett ansvar med krav.
Jag vill bara vara
Slippa ansvaret
Som ingen tvingar på mig
En slags flykt
Och en slags kamp
Att vara duktig
Och att slippa finnas till.
Regnet smattrar
Och jag trivs i min ensamhet
Jag har gett upp
Men samtidigt inte
Jag litar på att kunna
Få vara barn
Och slippa allt ansvar
Ett hopp om att bli hel
Då kan jag ta framtiden med storm
Innan dess låt mig bara va.

Skrivet den 8 Juni 2012 av H.A




Fri vers av Hanna Appelfeldt
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-10 18:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Jag vill bara vara
Slippa ansvaret
Som ingen tvingar på mig"

-uppskattade jag för sin raka, ärliga enkelhet.

Jag tyckte dikten, som var en typisk biografisk jag-text, flöt på bra framtill "Regnet smattrar" och "...med storm", vilket var två klyschor som inte passade alls. Bortsett från det, kunde jag relatera till innehållet, och det är ju betryggande att man inte är ensam om att tänka i dessa banor.
2012-06-10

    ordskalv
Mycket vackra rader som jag känner igen mig i. Bravo!
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Appelfeldt
Hanna Appelfeldt