Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dreja kruka inifrån

 

barnet står i ängen
med solseende ögon

kinder är rosenröda
friska sammetsljusa

vinden smeker varsamt sista vinterstegen


marker andas
under vita täckets tö

stilla
står barnet

så stilla i leendeljus

spritter
skuttar hare
rumlar
om

lägger sig
blåskimmerbadande
är ett täcke av snö

pirrar armar
pirrar ben
ut och in
in och ut

snöängel ler

så sker märkeliga ting 

barnet snurrar
virvlar
snurrar

tinderögon speglar tinderljusen
dansar runt

droppar 
smältandedroppar
hoppar
skvätter 

pärlande leendeljus

barnet urholkar snö
drejar kruka inifrån

så står barnet  alldeles stilla

ler
förnöjsamtljus


ja det var en gång ett barnasinne
det snurrade och log
i snödansens virvlar
det for
tinderljusans glädje
flyga omnanrunt
drejar kruka
inifrån
för se i natten synes
kristallens skål
så stiga ur
ur skimrande silverrundels
solslöja

i snömarker
växa

en ovanlig blomma


snönäckros
seglar i snöhav

snölotus
seglar i himmelshav

snöros
seglar i drömhav


vad månne det vara i mitten

i bladens våghöljen 

jo däri andas levande låga 

värmandeljus
sjunger

vårens sånger

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-08 00:28



Bookmark and Share


  kråkan VIP
längtar:)
2010-03-08

  L Patrik W Johansson VIP
Inspiration (av latin inspiro, inblåsa, väcka liv i), tillstånd av mental verksamhet. I talspråk har ordet kommit att betyda kreativitet (särskilt sådan som direkt är påverkad av någonting), men i ursprunglig bemärkelse vanligen i betydelsen ingivelse från Gud. Den traditionella uppfattningen bland kristna är till exempel att Bibeln författats genom gudomlig inspiration (given av den helige ande).

- Wikipedia

om det betydde annat än lågan inuti så skulle det kallas utspiration och det är mer ett resultat av mycken möda
eller stor inspiration

Be well,
LPatrikWJ
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser