Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den osynliga sjön


därute
under meterdjup snö
spänner isen sitt murknande tak
grovporigt
grått
över sjöns hemliga årstidsrum
gnager mot berget

tysta skuggor glider makligt
som avlägsna minnen
längs bottenslammet
i ljudlös vaka

snart
det kommer inte att dröja länge nu
ska jag sänka min vinterbleka kropp i det sidenmjuka
gyllenglittrande vattnet

detta är en otrolig saga jag berättar mig
där jag står frusen vid snövallen

vad som inte syns finns ändå
och väntar




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-09 18:22



Bookmark and Share


  walborg
Så fint längtansfullt om tro på det man vet finns.
2010-03-09

  Elaine.S VIP
Med dina ord fick jag en alldeles exklusiv lugn stund, jag rörde mig i slowmotion utan att frysa i den osynliga sjön. Jag tyckte nog att jag såg dig ovan ytan, där du stod och huttrade längtansfullt:))

Gillade den här eftertänksamma dikten för sitt lugn , sin saga som kan bli sann...
2010-03-09

  Carola Zettergren
Den där hemliga sjön, många ting gömmer den...mycket snyggt skriftat det här!
2010-03-09

  Larz Gustafsson VIP
En underbar insikt.
Och det där gäller ju inte bara sjön...
2010-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger