Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=-BLlYp9LLEI - Amma, med James Asher




amma

 

 

vet inte om det är förkylningen men det är som  

tjocknat i halsen

prata om väsande tal
svälja smaklös tugga

räkna näringsintag
eller njuta
 
jag tänker på
sköldkörteln - på diabetes - på

cancer
tumörer till trummande toner

och pappas stjärnspanarögon
direkt över till naturkatastrofer
orsakade av

mördare
miljöbovar
ministrar i förskingran

arga jordmödrars kamp

amma
livet är skört

och förkyld i dag är skrämmande
trots andras olycka

tävlan om högsta lidande
i mediatryckets hetsjakt på mottagare

jag stampar en extra gång
av snön

i tvekan om ilska
gör gott eller ont

om våren har egen magi

om jordskorpor och knoppar
gör gemensamt jobb

och  lycka
vårrus och kärleksfnitter

dyker i dal eller topp
i världssamvetets hav

där glada gomsegel hissade
med gurgel och gravöl

blandas med längtande pars
framtidsfrågor

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 301 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-09 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri