Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson Katrineholm mars 2010.


Viagara

Mitt i dödens katarsiska fall
penetreras vattnet
av en fallisk obelisk
som inte hunnit patenteras
hos ämbetsverket
som stämplat ut
på övertid.

Maskrosor kan spränga igenom
asfalt och betong
utan att fällas för doping.

Hade Babels torn
klarat ett sådant elddop
om det rests i syndaflodens mitt
som en gruvlave
med inprogrammerad förmåga
att vaska fram
inte en kalv i guld
men väl några får
i ädel metall
– får som kan skiljas ut
från alla dödsdömda getter
som krossas till obrukbara stenar?




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-11 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm