Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikten har jag inte skrivit själv. Det är min katt som har viskat den i mitt öra.


Innekatt om våren

Jag sitter här och tittar ut
På småfåglar, skator och annat
som flyger och far
i luften så klar
Det är lite slitigt så här
när det är vår
att vara innekatt
Jag har fullt upp att göra
Hoppa upp i fönstren
för att höra
på allt kvitter därute
Det är knappt att jag gitter
höra mera fågelkvitter
Mjaaeeääää, får jag också höra
då spetsar jag mitt öra
Smyger med korta ben
till fönstret bort
Spanar, spejar
Är det en katt
som jag i mitt revir
har fått?
Nä, tacka vet jag vinter
Inte vår
Det är så slitsamt
och ger mig gråa hår




Fri vers av Amorina
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-14 14:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mars-ochismen.
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Amorina
Amorina