Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad när jag och 250 andra körsångare , i helgen, blev ledda av Kyrkomusiklegendaren och körprofilen Anders Nyberg....


Om "Hela Världen" och "Hela Världen Mår Ej Bra " (fritt efter "Sov Du Lilla Videung")

I Svenska Kyrkans regi åker Anders Nyberg och ett gäng sångare, bl a schlagersångerskan Sahlene, land och rike runt med musikföreställningen "Hela Världen", till stor del skriven av Anders personligen, de enrollerar alltid lokala kyrkokörer, denna helg var det Eskilstunas tur , vi var 250 körsångare med, från ett halvdussin av kommunens kyrkor . Inför över 800 åhörare under två föreställningar i Lokomotivet framförde vi denna sprudlande och kontrastrika musical . Vi sjöng visor, gospel, soul och ballader , allt framfört på flera olika språk ,afrikanska, arabiska ,engelska och svenska . Av många vackra epos kan nämnas ,t ex Anders Nybergs "Vågvaggad" (titeln berättade Anders att den bara dök upp, när han, ganska nyligen, skulle bli pappa och var på ultraljud) . Vi FYLLDE Lokomotivet med samtrimmad och eldig musik , vi HÖRDES !!!!! Publiken stod upp och rycktes med, de deltog, aktivt, i flera av melodiernas refränger ! Det säger väl det mesta om vilken succé det blev !
Ca 80.000 kr inbringade dessa två föreställningar och överskottet går, oavkortat till välgörande ändamål över hela världen, precis det budskap som denna underbara musikföreställning har !
Det kändes som en YNNEST att få vara en liten del av denna HÄRLIGA Musikaliska "Megafon" för en Bättre , Kärleksfullare, Renare och Rättvisare Värld !
För just DET var vad Anders skrev om i sina texter till dessa melodier !
Som avslutning, inspirerad av Anders, kommer :

"Hela Världen Mår Ej Bra" (fritt efter barnvisan:"Sov Du Lilla Videung !")

Hela Världen mår ej bra
Det jag vill beivra
vill att det blir som det ska
på det du ska ej tvivla

En rättvis Värld
jag jobbar för
en värld där
INGEN mer förstör
det jag vill beivra
på det du ska ej tvivla

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-15 12:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Vågvaggad" är en fantastisk titel!
2010-03-16

  Christine Sabel
Härliga positiva ord, vi alla vill ha en bättre värld!!!
2010-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska