Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olycksplats och ett litet barns bortgång. Jag har inga egna barn, men jag känner nära som upplevt att ens barn försvinner. Denna låt är en känsloladdad besrkving på hur jag upplever en försvunnen kärlek och hur det kan kännas. Hoppas berör. Wretling 4/11


Blåljusbarnet

Blåljusen som en natt stod så naket främmande
Lyser inatt med sin frånvaro i skuggorna
Du har kommit hit igen för att försöka förstå
Livet fick aldrig den andra chans som du bad om att få
Natten av regn i november som du redan då
Visste skulle följa dig resten dina nätter ensam ute efter att förstå
Platsen andas tyst och ditt skrik har försvunnit igen
Blåljusbarnet

Dina andetag känns mot min kropp precis som dom gjorde då
Din röst hörs som en rysning genom min kropp och
En tår faller ner långsamt under mitt långa hår
När jag inser att åren gick men inte sorgen
Då avtrycken från ditt liv inte går att sudda bort
Stolen som du satt vid andas så tom
Och livet du gav till mig vittnar så ensamt
Spriten och kvinnorna gav mig en annan syn
Men när livet går på och inget orkas med
Hörs din röst varje ensam stund
Blåljusbarnet

Jag är så rädd att älska, för du var det djupaste jag hade
En tro på kärleken försvann när sorgen vann
Dina smekande rörelser över min kropp
Känns som djävulens spel och som fått en röst
Ja älskade dig Josefin,
Barnet av en annan tid
Du är borta, och med en vind
Försvann hela mitt liv
Och lämnade en ensam själ i en kropp
Blåljusbarnet




Fri vers av Wretling
Läst 431 gånger
Publicerad 2005-11-04 16:55



Bookmark and Share


    Sandra Odhage
Väldigt fin! Du har en stor gåva att hitta fängslande ord, speciella ord, dina dikter/låtar är verkligen underbara. // Sandra
2005-11-06

  madinsane
bara ordet 'blåljusbarn' får mig att rysa..
ett strålande-vackert-och-till-bredden-fyllt-av-sorg ord.
2005-11-04

  trasdocka
när mina ögon
letar sig över din text
känner jag mig paralyserad
av din förmåga att kunna få orden i precis rätt ordning

så otroligt fint,
du är en av tusentals
tappa aldrig pennan
2005-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Wretling
Wretling