Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De tänkta breven till Everyman

 

Everyman
det var till dig jag skrev mina tänkta brev
på din födelses dag
din döds dag
som ruvar kylig över dig
i svärtan mellan stjärnbilderna
lika ofrånkomlig som sorg

du sörjer din egen existens
redan
Envar

det är du som förnedras och älskar
kysser handen som slår
du som är het av vrede och hat

älskar

din ömhet Everyman
undret
skriver jag i de tänkta breven

det är dina byggnaders högresta tinnar
jag ser gnistra i morgonljuset
när du triumferar

det är du som gråter i mörkret
din vetskap som Sisyfos baxar framför sig
uppför varje dags sluttning

det är du
Envar
det är jag




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-16 10:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Instämmer för ovanlighetens skull med föregående.
Faktum är att jag just skulle till att skriva "Enastående" när jag fick syn på att det redan var "upptaget".
2010-03-16

  Carola Zettergren
Enastående!!!
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger