Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att mördas i krig av den egna sidan, kallas allt möjligt, men arkibusering är en sån sak... "den arkibuserades sista tankar"


Svarta ögon



De är svarta
Evighetens ögon
Eller helvetets

De ser på mej
De ser snart inne i mej
Och igenom mej….

Snart
Har jag fler kulor än jag behöver
Fler än jag vill
Och av fel matria

Bakom dessa evighetsögon
Står en soldat
Han, ”fick de långa strået”
”han vann”

Han får trycka på avtryckaren
Han och 5 andra
Och en av dom har ett s k löst skott

Och dä kommer evigheten
Den vita lappen på bröstet ska de sikta på
De erbjuder honom en bindel

Men om man ska dö så varför inte
Se döden i vitögat
Och han möter de sex svarta stirrande hålen

Av evighet eller av avslut
Avslutet
Blinkar för sista gången, sex smällar i ett….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-17 00:24



Bookmark and Share


  Gawain
Ouch, det här var beskt. Väldigt väldigt bra, mycket snyggt förmedlat.
2010-03-17
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO