Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misär och tragik längs gatan

misärets vidunder
lukten av förfall

cirkel som sluter
sig själv och
aldrig upphör

kalla pengar
några kronor
till en öl
tack

måste ha något
som håller värmen
billigare än kläder

och jag var säkert
snygg en gång
alla ville ha mig

men spegeln började ljuga
och sen gjorde verkligheten
likadant. Allting förrådde mig.

Var tvungen att övertyga dem
om hur bra jag var

övertala spegeln
och er om att
ni inte finns

bara en vision

det är kallt nu
jackan klarar inte
kylan och jag
har inte ätit
på fyra dar

så svårt att sova
när omvärlden
attackerar min sömn
förföljer mig

marken är hård

bara några kronor
jag vet att du har
hela jackfickan full

jag behöver bara
några kronor.

tack




Fri vers av Matilda Linnéa Tinér
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-18 00:01



Bookmark and Share


  blaite
Tung och ledsam text. Men så bra skriven
2010-03-18

  Gawain
Beskt. Bittert rent av. Men starkt och bra,,
2010-03-18

  Tenshinhan
"jag behöver bara
några kronor."

Talande
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Matilda Linnéa Tinér
Matilda Linnéa Tinér