Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om hästar och hur de påverkar dig i svåra situationer. finns inga bättre djur.


Hästar, som sammet för själen

Ni är som sammet för själen.
Det räcker att man ser er.
Ögonen njuter,
kroppen släpper allt.

Era ögon visar att ni är omtänksamma,
ni är underbara om man respekterar er.
Ge er en kram utlöser en massa endorfiner.

I ert sällskap kan man leva för evigt.
Man känner ingen smärta.
Bara glädje, kärlek och värme.

Ni är underbara djur.
Finns inga bättre,
Stora, gosiga, levande nallebjörnar
som visar sin kärlek tillbaka.

Man kan läsa er.
Ögonrörelser, öronrörselser, kroppspråk.
Ni visar avd ni tycker.
Och ni är underbara.

När man är ledsen går man in till er.
ger er en kram och ni tröstar en,
tydligt och puffar med huvudet på en
så man ska suta gråta.

Pillar en i håret när man sitter inne hos er.
Visar att ni finns där för en i alla situationer,
precis så som jag finns för er.

Ni tröstar mig,
ni räddar mig,
ni fångar mig när jag faller.
Ni är de som gör att jag lever idag.

Det elakaste man kan säga om er är att ni är hamburgare, ni är som oss fast snällare, godtrogna och kärleksfulla. ni har bara ett annat format och än snällare än människor. Jag älskar er och finns inte de speciella hästarna kvar och jag inte finner nya så kommer inte jag heller finnas kvar. Då åker jag hellre upp till er och spenderar resten av mitt liv med er. För ni är underbarare än alla människor som finns även om ni inte kan kommunicera på samma sätt.

Hästar (L)
Främst till Zigge min underbara vän och kärlek. <3




Fri vers av Em!
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-19 20:16



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Hästar är verkligen underbara. Jag har aldrig själv haft förmånen att lära känna någon, men jag vet att djur helar den mest sargade själen. Vad fint skrivet detta!
2010-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Em!
Em!