Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför vågar folk inte se?

Varför vågar folk inte se?
Varför vågar folk inte fråga?
Varför vågar folk inte finnas där?

Jag minns alla de dagar
där det enda jag ville, var att någon skulle fråga
eller se, se alla de nya såren och blåmärkena
lägga märke till, att jag drog mig undan
att jag sjönk ihop, varje gång någon höjde en hand.

Men ingen vågade
ingen vågade se
ingen vågade fråga
ingen vågade finnas där för mig.

Var dag var en kamp för överlevnad
en kamp över hur mycket jag kunde stå ut med
en kamp över att dölja men ändå visa.

ingen reagerade
ingen såg
ingen lyssnade
För de vågade inte.

Det har satt djupa spår
det syns än idag
det märks än idag.

Eftersom ingen vågade




Fri vers av Em!
Läst 333 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-01 21:25



Bookmark and Share


  Anna*
Sårbart, berörande och ömt! Grymheten att inte välja att se är kanske ett värre svek än det som orsakar skadorna. Håller om (om diktarjaget vill) som en skyddande mur att växa sig stark bakom
2011-04-02

    ej medlem längre
Hur kommenterar man denna text annat än dess innehåll... Det är så nära, så på riktigt, du är så nära, så nära på riktigt..
Jag önskar jag hade funnits i din omgivning, för jag vågar se, vågar fråga, vågar finnas..
Jag sänder dig en enorm kram, för det kan jag i alla fall, och säga.. Vi finns, vi som bryr oss som du får höra av dig till.
/C
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Em!
Em!