Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En saga ,som är helt utan verklighetsanknytning.....


Den Giftiga Fjärilen (fabel)

Det var en gång en vacker fjäril som flög omkring i sin vackra värld, den var blå-och brunskimrande och så vacker så fåglarna lät den vara, de ville inte äta något så underskönt .
Men så upptäckte fåglarna en dag att allt INTE stod riktigt rätt till med denna fjäril .
Det var ,nämligen, så att när den kom i NÄRHET av sina artfränder, de andra fjärilarna, så DOG de, i tusental ! Fåglarnas President, Herr Uggla, blixtinkallade Fåglarnas Världsråd och det beslöts, snabbt, att denna vackra fjäril MÅSTE avrättas !
SÅ skedde nästa dag , det var en Herr Tornfalk som utförde avrättningen och, på en gång, upphörde massdöden bland fjärilarna !

Avslutningsvis till våra engelskspråkiga och franskspråkiga vänner : Fjäril på engelska:Butterfly . Fjäril på franska: Papillon.......

--------




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 432 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-20 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska