Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett samtal ett av de första



Åh HerreGud är det du?
Ja det är jag, varför har du ett fikonlöv på dej
Jo för jag är naken annars
Vem har berättat för dej att du är naken?

Det var eehhh ormen
Ormen, har du talat med ormen?
Eee bara lite sådär
Vad sa ormen, att du är naken?
Ja han se de, tyckte de såg dumt ut jag såg bilden i vattnet
Mhm, dumt, du är ju en avbild av mej… ser jag dum ut med?

Eeee njaeee, eller det var Eva, hon sa det också
Jaha har Eva också ett löv?
Njaaee kanske det
Varför svarat du inte som annars, ja eller nej?
Njaee jag vet inte

Har Eva gömt sej, är hon rädd för mej?
Njaaeee inte vet jag
Du ser också rädd ut, du kom inte emot mej som annars
Hmm
Varför är ni rädda?
Vi, ja vi, är inte rädda

Är ni inte rädda, har jag gjort er nåt ont nån gång?
Vi nej vi, är inte speciellt rädda
Inte speciellt, är ni rädda, ni sa ju att ni inte var det?
Njaaaeeee de beror på hur du menar?
Vaddå menar, kan man mena på många sätt?

Eeeh vi åt en frukt
Jaha?
Ja den vi inte fick äta
Jaha?
Ja alltså Eva åt en frukt
Eva åt, inte du?
Eller ja Eva åt och lurade mej att äta

Jaha ja, det var en sak ni inte fick göra, en enda sak, men den gjorde ni`?
Ja kvinnan du gav mej, lurade mej att äta
Var är kvinnan?
Hon gömmer sej
”Eva kan du komma fram”?
Här är jag
Lurade du Adam att äta av kunskapens frukt?

Ormen lurade mej att äta
Jag frågade, lurade du Adam att äta?
Ja, eller ormen lurade mej, som tipsade kanske Adam
Fast ni inte fick?
Ja fast det var ormen..
Ormen, lurade dej, som lurade Adam
Ja nästan så, sa de i en mun
NU börjar jag bli förbannad, är det ormens fel att ni åt
Av det ni inte fick äta?

DE skruvade på sej…








Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-21 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO