Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dränka minnen går inte dom flyter altid upp igen


På puben

öppnar dörr forsar
syre bildar sprickor
i rökhavet på puben,

servitrisen stor rund
släcker törst till alla
strupar öl öl,

trevar efter inrökt vägg
händer känner minnen
tränger alla springor,

gamle sjöman hård
vevar armar i röken,

två gånger torpederad
under kriget,

tror han är odödlig
men nog så faan på kröken,

händer trevar vidare murket trä,

huvuden kastas bakåt
skummet yr,

gungande adamsäpplen
på orakade halsar,




Fri vers av aol
Läst 427 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-03-21 11:56



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Filmistiskt skapar dina ord känslan och bilder av dimridåer på puben.
mästerligt.
Applåd.
2010-03-23

  Mats Henricson
Autentiskt och trovärdigt, man känner interiören , kan nästan ta på den , mycket skickligt skildrat ! Bokmärker !
2010-03-23

  anits VIP
Vackert målar du din dikt med ord
2010-03-22

  Monika A Mirsch VIP
god rök på din pub
goda dunkla minnen
fint ordat!
2010-03-22

    Bodil Sandberg
ojosi här vare fart på puben minsann
men de lurar sig allt själva litegrann
- oerhört snyggt ordat och uppmålat min vän!!
2010-03-22

  Jaseph
Här målar du starkt och bra!
2010-03-21

    ej medlem längre
Hu, den puben går vi inte till igen.
Bra beskrivet, lätt att ta till sig.
2010-03-21

  Elaine.S VIP
Intensivt bildspråk...
2010-03-21

  walborg
Vilken mustig beskrivning av en atmosfär full av laddningar och ångest!
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol