Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Många företag utnyttjar unga, detta är inget undantag.




Hon Har Förstört Din Dag

Det var en gång ett stort företag i en medelstor stad på 100 000 invånare i Sverige i mars. Företaget är snåla jävlar och ska spara pengar. Så den tidiga söndag morgonen runt 04:40 droppar två tjejer in på jobbet. Tittar på beställnings lapparna inför dagen. Alla bullar och bröd ska packas och skickas till ica, det tar sin lilla tid. Klockan är 7 och buiken ska öppnas som tur är hinner alla bullar och allt bröd packas fram. Den ena tjejns uppgift är att göra alla bestälda tårtor och bakelser, den andra tjejens uppgift är att ta hand om kunderna i det lilla cafet och göra de ca 200 semlorna som ska skickas ut till ica butiker runt om i staden och det ska vara klart till kl 8. Tiden springer i väg och 08:25 måste bilen gå och det finns inte ens hälften så många semlor som behövs klara. Turen går ändå. Folk strömmar in och ska fika och hämta tårtor klockan hinner bli 11:52 innan tjejerna hinner äta sin frukost, den vara i hela 15 minuter. Enligt lagen får man inte jobba mer än 5 timmar utan rast. Väl nere i bagerit är tempot högt, när klockan är 14 på söndagen får två tjejer äntligen gå hem, med tårar i ögonen och sönder stressade. En helt vanlig söndag på detta företaget.

Tjejen som gjorde semlorna, vet att hon har misslyckats, semlorna är viktiga för företget dom tjänar dom bra med pengar på. Och en stad står nu till stor del utan semlor. Hon har förstört någons dag och det kommer hon att få höra på måndag när hon kommer till jobbet.




Fri vers av Anonym Ängel
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-21 20:41



Bookmark and Share


  Svante
Företagsledningen borde ha planerat bättre, anställt fler personal, och varit ute i god tid, det måste de få höra. Hoppas att tjejerna fick någon uppskattning iafall. Så här ska det inte gå till. Varför ska allting vara så himla bråttom jämt? Det handlar ju om människor i första hand, eller ska göra det iafall. En sådan arbetsdag som beskrivs i texten borde inte få förekomma, och gör det det så ska det ge rejält betalt. Man kan inte trolla och tänja på människors förmåga hur mycket som helst, vi måste leva i verkligheten.
2010-03-28

    ej medlem längre
jo föresten, väldigt bra text (:
2010-03-22

    ej medlem längre
det finns 2 sidor å se de ifrån
men håller ändå med nicklas, det var ju inte tjejens fel
2010-03-22

    Nicklas VIP
Det är inte tjejens fel, utan företagets fel. Om de snålar och skär ner på personal och ändå förväntar sig att det ska rulla på som vanligt så borde den här personen som styr företaget inte startat ett företag...
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Anonym Ängel