Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att "fånga dagen"

 

fånga dagen
ja men med vad ska man fånga den?

snart släpper isen på sjön
i strandkanten först
då slänger jag i min mjärde
och fångar aprilhimlens förbiglidande moln

fortfarande har vi varandra kvar
jag håller din hand
fångar stunden vi får

och lille man
i ditt spontana skratt
fångas ögonblicket som en solkatt

dagen
stunden
ögonblicket
lever i det obeständiga
föränderliga
som blänket i vattenytan
en vild fågel som slutar sjunga när den sätts i bur
en kärlek som aldrig
aldrig
kan ägas och tas för given
 
den intensiva
smärtsamt jublande närvaron
i ett nu som redan är på väg bort

men är

i ödmjukhet
amen






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-23 22:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nuet är ständigt på väg bort.
Detta med att fånga dagen väljer jag att definiera som att göra det mesta/bästa möjliga av den. Ta vara på den s a s.

Kommer ofta på mig själv - när det är som bäst - med att tänka: Ja, ja...Snart är det slut.

Lundell sjöng om att man talade om hösten när sommaren var som grönast...
2010-03-24

  aol
en poesi som fångade mitt hjärta,
2010-03-23

  Johan Bergstjärna VIP
Vackert fångat, ord som träffar hjärtat
Vilken GÅVA livet är, vad fort det kan ta slut...
2010-03-23

  Carola Zettergren
Jag tyckte du lyckades alldeles utmärkt med ett fånga en hel massa dagar, med ödmjuk tacksamhet, mycket fint det här!
2010-03-23

  Eva Langrath VIP
ett ödmjukt amen sätter jag under dina kärleksfulla ord,
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger