Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stad

 

vandrar i en stad
en gång alltid flödande ljus
i händer av underskön skaparsång

gatstenar mjuka runda
lagda
i kärleksupplevan
av stenmakaren
godhänder borstade innerligt
rent stenar från sättdamm
skimrande flödade stegen med dem

vandrar i en stad
en gång alltid flödande ljus
i händer av underskön skaparsång

gatstenar blickar matta
i sprickor synes vissnat gräs kvida
ser alla tomma hus
blicka
med spruckna tegel
klätterrosens röda sammet har falnat
grånade gestalter stirra blint i stövelskaft

urhjärtan vaknar

sol lyfter grånad
tegel helas
hus blicka ljusfyllande hälsar
klätterrosens röda sammet
smeker kind

vandrar i en stad
en gång alltid flödande ljus
i händer av underskön skaparsång

åter alltid flödande inreljus
i händer genom skapandesång




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-23 22:57



Bookmark and Share


  Lady Alassa
"Underskön skaparsång"
det måste ju vara urkraften
Glädjens melodi finns i
"klätterrosens röda sammet" -- --
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser