Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bor inte här, jag är på genomresa.

 

varje bild av en människa
varje aldrig så genomarbetad romansvit
varje fackmannamässigt psykiatrikerutlåtande
varje mun-till-mun-information på Ica
varje välgrundad mening

kan aldrig bli mer

än en grovt stiliserad schablon
en karikatyr av sanningen
sedan komplikationerna uteslutits

vad tycker du?
tvärsäkert?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-24 21:29



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Och jag instämmer fullständigt i waywards kommentar, hon läser mina tankar!
2010-03-25

  wayward - taiga
vet du vad jag tycker, jo jag tycker det här klotet är så trubbigt och medeltida, mänskligheten är så primitiv och down to earth så det egentligen är underligt. all den kapacitet våra hjärnor, och vår forskning besitter, men de allra flesta av oss nöjer oss gonande med att avvakta morgondagen. ängar oss oifrågasatt åt känslor och egenskapshandlingar som avundsjuka, kolonialisering, ockupering, lurendrejeri, och koketterier och all möjlig slags idoldyrkan. fy fan, det är så man bara önskar att det skulle dyka upp några ufo-gökar och berätta sin side of the story.
2010-03-25

  lycksele
människan vill förenkla och ha schabloner, det spar tid och är praktiskt och ekonomiskt. däeför når man för det mesta inte längre än fördomen, förutfattningen räcker och går miste om djupare fantastiska upptäckter.

Var skog har nog sin källa,
Var äng sin blomma har,
Vart hjärta har sin saga
Från flydda ungdoms dar.

Skogens källa sinar,
och ängens blomma dör.
Men hjärtats tysta saga
ej någon tid förstör.

Det finns så spännande sagor att uptäcka. Om vi bara tålmodigt kunde ge varje hjärta vi möter något lite av vår levnadstid.

Lycksele i tiden Mars 2010
2010-03-24

  Larz Gustafsson VIP
Sanningen tror jag att man både kan finna och uppleva redan här i tiden.
Visst ser vi dunkelt såsom i en spegel, som aposteln Paulus skrev, men det jag ser det ser jag. Och det har förvandlat mitt liv.
2010-03-24

  Johan Bergstjärna VIP
endast om för en dag skulle kunna få leva en annans liv, så skulle man säkert kunna uttala sej ovh kpmma med ett utlåtande - kom och gå en mil i mina mockasiner... så kan du säja vem jag är...
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger