Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uttåget ur Egypten





Över det röda havet
faller små nystan av vithet

stegen ekar i ökenlandskapet
med Farao i hälarna

så delar sig havet
och folket passerar


lämnar fångenskapet


varje dag, vill jag lämna




Fri vers av Rachel Roth
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-26 15:47



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Intressant vändning...det historiska uttåget blir dagens privata
2010-03-28

  Eva Langrath VIP
jag tycker om hur du kopplar ihop det historiska uttåget med en nu längtan texten väcker många tankar kring människans fångenskap och hur kan vattnet vattnet för oss idag och ser vi mittfåran eller ser vi bara vattnet. Tack för att du får mig att tänka till
2010-03-26

  L Patrik W Johansson VIP
Glad Pesah eller vad man säger...
det i texten kan aldrig nog betonas

judar var dessutom de enda som vägrade tillbe romare som gudar
inte bara egyptier

Be well,
LPatrikWJ
2010-03-26

  rebecca d
ja, ut ur fångenskapen, ut ur Egypten...(släpp fångarna loss, de tär vår! :-)

den väg vi vandrar...ser omöjligt ut...med ett hav emellan...men Guds stav...och det går...torrskodda gick de...och vi..med Hans hjälp
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth