Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För vem klämtar klockan?

 

du gjorde en saltomortal
på slak lina
en stjärna föll

i morgon ska alla undra
när de möts vid vattenhålet
i morgon ska alla hemligen känna lättnad
i hjordens trygghet

det var inte dem
det gällde
när klockan klämtade
inte den här gången inte dem

men fråga aldrig för vem




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-27 23:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hemingway...

Nej, i det fallet är var och en sig själv närmast, vare sig man vill det eller ej. Självbevarelsedriften är stark.
2010-03-28

  Johan Bergstjärna VIP
Döden är ju något i vår kultur, tabubelagt och förträngt, det händer inte en själv ... iaf inte ÄN på väldigt LÄNGE....
2010-03-28

  aol
ruggigt är klockan klämtar, som sagt till slut för alla
2010-03-28

  Eva Langrath VIP
Sorgemodiga sanna ord varje dag klämtar klockan för många på vår jord, det enda gemensamma som vi alla har är att en dag klämtar den för också för oss. Kram
2010-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger