Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
flaskor ligger i kors cigarett- röken ringlar rakt upp klibbar i gommen,


Ågren

I går kväll gick du åter en rond
med jim beam,

du förlorade som vanligt
klackarna i taket och
botten opp,

och som vanligt beställde du
tid med ågren,

när himmlen rodnar mellan
husen,

då är han över dig,
så kallt,

ddu kippar efter luft
snurrar runt i
ångestgalgen,

munnen smakar galla
tandkräm,

dina blodvallningar
stöter din andedräkt

som värkande vågor
mot rutan,

bakom den välta tom buteljen
stirrar dina svullna ögon

på andra sidan rökiga glas

svävar små snöflingor
runt i gatlyktans sken

så mjukt dansande för dig
i ditt mörker som flyktar snart

återigen föds en ny dag
där du som du visste

blir allt bättre eftersom
du vilar ut där dina livsandar

kämpar sig tillbaka ien dag
som åter åldras glöms.






Fri vers av aol
Läst 329 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-03-27 23:56



Bookmark and Share


  louisegirl
Stark..
Mycket bra skrivet och förmedlat
2014-11-07

  Nattsuddan
Väldigt fin beskrivning av en hemsk känsla. Snyggt!
2010-09-28

  Nina Nightwish
En väldigt målande text, kan se som en hel film i huvudet, mkt bra!
2010-04-08

  Miss Mod
Talande beskrivning.
2010-04-04

  Mats Henricson
Är extremt försiktig i mitt umgänge med denna GRYMME "individ" nuförtiden, anser att hans "återanpassningsmetodik" är extremt BRUTAL och SMÄRTSAM !
2010-03-28

  sulimaa
Jaa Herr Ågren har en förmåga att skrida över alla gränser både synliga och osynliga ...
2010-03-28

    Bodil Sandberg
En oerhört stark text aolisen!!
2010-03-28

  mare VIP
Alkoholen brukar ju föra med sig negativa saker....bra skrivet..
2010-03-28

  Nasrin
jag gillar sluten av dikten. fantastisk vackert beskrivning!
2010-03-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett mycket fint beskrivet nedtecknat skeende.
2010-03-28

  Betlehemsstjärnan VIP
Fantastiskt poetiskt skriftat om denna känsla och upplevelse. Men du beskrivet så fint och varmt. Slutraderna är helt suveräna/B
2010-03-28

  Lasseman VIP
Så himla bra skrivet min gode vän... ja han den där Jim.. träffar jag osså allt som oftast med hans polare Long John, Glend F, Grants, och en hel del av hans andra polare.... ibland går det bra!... men oftast så hamnar jag i våldsamma uppgörelser på grund ut av dom.. och det slutar inte alltid så lyckligt som man sewr på film... så jag skall nog bli kompis med Kalwin, och eventuellt med Fun Light... Lassekramar min vän..
2010-03-28

  Eva Langrath VIP
Stark beskrivning av Ågren på besök.
2010-03-28

  Måna N. Berger
Ytterst påtagligt beskrivet, hemsk känsla.
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol