Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Senvårs scen


Plankton och Soldis

Senvårs scen

Obäddat sovrum och
kvällssol genom persiennerna.

Gillar dammet i sollinjerna.
Du börjar nynna amerikanska nationalsången
eller något liknande för att få min uppmärksamhet,
men jag hör bara Idas sommarvisa.
Hmm hmm hmmm hmmm hmm hmm

Tar dig i hand
varm och sträv efter en heldags städning.
Dammet rör sig som plankton i ljusstrålarna
och gör sig riktigt bra mot den svagt mönstrade grå tapeten.

Hu hmm hmm hm hu hmmm.
Tar ett av dina fingrar och kramar om i handen,
leker med pekfingret över dina naglar en efter en.
Vänder mig mot dig och glimtar sommarängar och sju sorters blommor.

Mmm hmm hmm hmm.
Du ligger omålad i t-shirt från ditt förra jobb.
Jag tror inte jag lagt märke till att du har bruna ögon förut.
Har varit en bra dag ... pantat, återvunnit, piskat mattor
och möblerat om till förmån för den nya hyllan.
Billy-diskussioner... färg och träslag.
Nu på plats med böcker och figurer från släkt och resor.
Illgröna växter i fönstret nyvattnade och duschade.

Hmm hu hmm mmm hehe hmmmm.
Du luktar ung och fräsch och jag kan se glimten och förväntan på dina kinder.
Dagen har inte varit snäll mot ditt nagellack,
vilket bara gör dig yngre... kanske lite väl oskuldsfull.

Frågar om du också räknar dammplankton,
du bara svarar att jag är snygg.

Lala hmm hmm he hmmmm.
-Bli min nakenfis.

Termometern visar 23 i sovrummet,
sommaren har börjat hos oss.




Fri vers av m-in
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-30 16:16



Bookmark and Share


  Lady Alassa
"Plankton och Soldis"
En träffande metafor för en lyckobringande kärlek
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

m-in