Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En händelse på tåget då jag iakttog en mamma och hennes son...


Hon som gav dig livet

Hon har fått ett uppdrag av livet
att skydda dig
men livet har inte gett henne skydd
Hon som gav dig livet

rädslan för livet får henne att
hon vill ta dina levande tankar

Dina drömmar krossar hon
Dina närhetsförsök
attackerar hon med kyla

Hon skrattar åt din naiva
tro på människors godhet

När hon ser din
livsenergi stråla
blir hennes själs skuggor
svarta som mörkaste mörker
för att överleva målar hon
sin själ i mörkare mörker

vi andra som ser på slutar att andas
våra tankar flyger runt stumma
som om de letar efter likasinnade

man ska inte lägga sig i, inte bry sig
inte mitt ansvar, vi ser inte, vi ser inte

våra ögon spelar upp scener om och om igen
talar till hjärtan om det som borde göras

ett barn behöver oss
rädda barnet, inte dig själv

rädda

barnet





Fri vers av Maiah VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-30 18:51



Bookmark and Share


  Hanna Carlsson
hemskt, men ändå fint på samma gång. så väldigt sant.
2010-05-16

  Catharina Edin VIP
Mycket viktig och angelägen text! Barnen är nummer ETT här i livet.
2010-03-31

  coleve
vad fint!
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP