Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnor är slagpåsar


Kvinnor
Är slagpåsar
För vissa….

Blåmärken
Sår
”leka med kniven”
Hotas, av kniven
Skäres med kniven

Rispa
Hälla i nåt som svider
Kanske alkohol

Brutna lemmar
Fingrar
Armar
Käke

Hår
Håller och drar i håret
Lätt och enkelt, för förövaren
Hår som ”handtag”

Det sägs att det är ”män” som misshandlar
Och kvinnor misshandlas
Det är sant
Till en del

Men ”män” misshandlar inte egentligen
För ingen ”man” skulle slå en kvinna
Dessutom, så är de många
Men ändå rätt få
I förhållande till…. ”hur många män som finns”





Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-01 17:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO