Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonkvist med gråsparv


det sitter en gråsparv
på lingongren
dröm i näbb och
flyttar sig bara
efter solen

vintern var nyss
det vet han
det var den som
rann från vingen

det fina
gyllenbröstet
grannen har
vill han lapa
i morgonljuset

vill inget vill bara
drapera sig
ut över ängarna
i en båld melodi






Fri vers av Göran P Rödholm VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-01 19:38



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart vacker drömskt med dröm i näbb.
ljuvlig
Blev glad av den här
2010-04-01

  Amorina
Vackert bildspråk! Gör mig glad att läsa den här dikten.
2010-04-01

  Lilla My* VIP
En mycket vilsam morgonkvist att luta sig in i! Tycker om den här gråsparven på lingongren och att bara flytta sig efter solen...fiint!
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm VIP