Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elfte maj och en bror

jag behöver luft.
ge mig andetag.
ge mig kraft.
hjälp mig hjälpa dig.
ge mig eld
att tända dig med
låt mig öppna dina ögon
tvätta ditt hjärta
med något annat
än aceton
än cigarettrök
låt mig spela
gitarren
skänka dig lite
av mina drömmar
låt mig
slänga telefonerna i backen
rycka dig i håret
och skrika i
undran
vad du håller på med
men jag ser
dina tyngda axlar
slitna skulderblad
som hukas
och trötta ögon
öppnas sällan

vi ville allt tillsammans
jag var åtta
du var tolv
och jag ser
dig i mig
mina ögon
mina kinder
hakan
och munnen
jag minns
hur avundsjuk jag var
på att du alltid vann
danstävlingar
på skoldiscona
och jag aldrig ens
kom till final

nu är jag
här

jag somnar i tvång
och foundationfläckar
på kudden

du ligger där
utanför dörren
ibland vill jag inte ens
vara vaken
när du kommer hem
jag vill inte
känna mig trygg
av att du plockar
Cornelis Vreeswijk
precis utanför
mig
sen somnar du i takt med månen
medan solen väcker molnen
lyfter mina ögonlock
för att gå till skolan
och du bara sover
sover
och sover

mina ben är
ständigt på språng
på flykt
längtan om
en gatlykta hittad
att ställa mig under
lilla ensamma jag
och
inte komma hem

inte
komma hem


ge mig en dörr
ta mig ut för alla vindar
hjälp mig flyga

jag behöver flyga
men jag har aldrig gjort det


så jag vet inte riktigt hur man gör än
jag kan bara se på
ana

anamma
svalorna i luften
med sina spiror
i virvlar kring
toppen av träden

mina
vingar sitter
på plats och redo
fötterna skakar
av malplacerad
nervositet

av röster som skriker
att dom inte ska stå där
att

dom ska upp
till en himmel som ryser brisar i dova, korta
kom, kom


och jag är pingvinen

med fötter gjutna i betong

som måste dit




Fri vers av lowivioltuss
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-03 13:38



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Rasande tempo otrolig berättarglädje rika associationer
och man förstår att det är brott om allt ska man hinna nu
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

lowivioltuss
lowivioltuss