Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tusen

jag vet ju vad jag skulle göra
om det gick att stanna tiden
som i filmerna.

jag skulle få allas lungor
att hålla
i ett tag

gå mitt i vägarna genom ett nattsvart knäpptyst
utan tiden, utan kläder.

ta mig till huset jag vet är ditt,
känna på varje dörrhandtag
kanske behöva krossa en ruta
och komma på mig själv
med att smyga
in

fastän jag inte ens behöver vara försiktig
eftersom
att allt redan är
dovt,
gömt i mina händers
ide.

upp för trappor, in i ert kök.
jag skulle titta vad ni har i kylskåpet och dricka lite ur en juice typ,

sätta ner fötterna långsamt
kylas av trägolv och granska varje familjefoto.

fundera över vem du är lik
undra hur dina föräldrar
blev kära

jag skulle leta upp din mammas sovrum
bara för att titta
hur hon ser ut när hon
sover

uppför ytterligare trappsteg,
till dig

jag skulle fingra på dina hyllor,
alla dina saker.
hitta skolkataloger, anteckningsblock
sätta mig bredvid dig på sängen
och lära mig allt
veta
hela ditt förut
ditt
just nu

är jag allt
du är.

jag skulle lägga mig
ner och ta på
utan att du skulle ha en endaste lilla aning.
dra med fingrarna överallt, bara för att känna dig.
jag skulle placera mitt ansikte så att
din näsa precis
fuktas av
min,

den enda som
får lov
att andas.

kanske skulle du verka som ett lik,
men det skulle jag inte låtsas om
för du skulle fortfarande vara varm och
vid gropen
där ditt nyckelben fungerar som en bro
skulle jag lägga ned mitt huvud och lukta på dig.

dra mina läppar

de enda som
får lov
att dansa

över dina kindben

jag skulle sjunga
sånger
för dig

berätta allt,
förklara hur mycket jag längtat
och säga saker
jag aldrig
kommer att säga
igen.

om jag kunde
stanna tiden

skulle jag klä mig
i dina kläder
blunda
svira i cirklar
över mattan

bli din
doft

rota bland dina skivor
sätta mig på golvet

hitta rester av dina kärlekshistorier
och spela musik som du
älskar




Fri vers av lowivioltuss
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-24 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lowivioltuss
lowivioltuss